Διαδικασία υπαγωγής ν.Κατσέλη

Ποιά είναι η διαδικασία για να υπαχθεί κάποιος στον Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά;

Βήμα 1ο: Άμεση ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, προσωπικά και εξατομικευμένα, για την δική του περίπτωση, για τις ευεργετικές διατάξεις το Ν. 3869/2010 και πώς μπορεί ο ίδιος να επωφεληθεί από αυτές.

Βήμα 2ο: Αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς όλους τους πιστωτές (Τράπεζες κλπ), με την οποία ουσιαστικά κάνουμε μία πρόταση προς αυτούς, για την διαπραγμάτευση των οφειλών του ενδιαφερόμενου (μείωση δόσης, περίοδος χάριτος, διαγραφή κάποιου ποσού, μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής κλπ).

Βήμα 3ο: Κατάθεση αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο. Σε περίπτωση που η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε καταθέτουμε αίτηση στο Ειρηνοδικείο, για την υπαγωγή στον Ν. 3869/2010.

Βήμα 4ο: Δικαστική ρύθμιση των χρεών. Στο τελευταίο αυτό βήμα, το Δικαστήριο, συνεκτιμώντας τις οικονομικές συνθήκες του ενδιαφερόμενου και τις οικογενειακές  του ανάγκες, επαναπροσδιορίζει το συνολικό του χρέος και ρυθμίζει τις δόσεις των δανείων του.

Σχετικά με μας

Η Χρύσα Στράντζαλη είναι Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και ασχολείται με την μάχιμη δικηγορία. Εξειδικεύεται σε υποθέσεις αστικού δικαίου (οικογενειακό δίκαιο, κληρονομικά, αυτοκινητιστικές διαφορές, υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με επιμόρφωση στο πανεπιστήμιο της ... Περισσότερα »